Acties en Nieuws van de Week - Week  

Gezien bij Rob

Gezien bij Rob - PlantPlezier.nl

In de aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing is Rob te zien met ‘zijn eigen’ tulp. De Tulipa greigii ‘Rob Verlinden’ zoals de tulp officieel heet. Uiteraard heeft Rob deze tulp ook in zijn eigen tuin staan. Niet alleen omdat de tulp zijn naam draagt, maar het is ook nog een bijzonder decoratief tulpje.

Greigii tulpen zijn er in verschillende kleuren, van roze tot rood en wit, of soms met twee kleuren in één bloem. Het blad is bijna altijd opvallend, met een bijzondere print. De Rob Verlinden tulp heeft ook het opvallende blad met een mooie rode bloem. Voor Rob was het heel bijzonder dat voor ‘zijn tulp’ een Greigii werd gekozen. Juist voor deze tulp had zijn vader, een groot bloembollenkenner, een zwak en plantte ze in veel tuinen die hij aanlegde.

Misschien staat deze tulp ook prachtig in jouw tuin?

Wil je meer weten, kijk dan hier.

Wil je deze mooie tulp bestellen, Klik op het logo. Met de actiecode PLANTPLEZIER ontvang je 10% korting op al je bestellingen.

Tip:

Greigii tulpen overhouden is makkelijk. Haal direct na de bloei de bollen uit de grond. Doe dit alleen met de uitgebloeide bloemen en laat steel en loof zitten. Schud de grond tussen de wortels er goed uit. Pak ze in oude kranten en leg ze in een droge schuur weg. Maak in het najaar alles schoon en plant alleen de grootste bollen opnieuw. Deze bloeien volgend jaar weer.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!