Acties en Nieuws van de Week - Week 04  

Ficus benjamina

Ficus benjamina - PlantPlezier.nl

De Ficus benjamina wordt ook wel treurvijg genoemd. De boom komt uit Zuid-Azië/ Zuidoost-Azië en Australië en is familie van de vijg en de moerbei.

In het wild kan de plant wel 30 meter hoog worden en wordt in tropische landen ook als grote statige boom aangeplant in parken en lanen zoals wij beuken of linden planten. De Ficus heeft overhangende twijgen wat hem het sierlijke, chique karakter geeft.

In Nederland is de Ficus benjamin een populaire kamerplant. De plant geeft rust en is makkelijk in verzorging omdat het ook tegen de droge lucht van onze huiskamers kan.

Het liefst staat een Ficus in de zon, maar verdraagt ook schaduw. De plant heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig in de zomer en slechts genoeg water in de winter om uitdroging te voorkomen.

IMG_5560

Er zijn een paar dingen waar je bij een Ficus op moet letten:

  • Spoel regelmatig het stof van de bladeren.
  • Wees matig met watergeven.
  • Snoei de plant (het beste) in februari als deze te groot wordt.
  • Draai de plant niet. In tegenstelling tot veel andere planten kan de ficus niet het blad naar de zon toe draaien. Draai je de plant (ook een klein beetje), dan staat het blad niet meer gunstig ten opzichte van de zon en wordt dit blad overbodig en valt af.

Heb je interesse in deze makkelijke plant? Haal hem nu in huis.

bakker-logo-nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!