Acties en Nieuws van de Week - Week 14  

Een stofetende plant (NIEUW!)

Een stofetende plant (NIEUW!) - PlantPlezier.nl

Vleesetende planten kennen we al wel. Stofetende planten nog niet. Het is bekend dat planten de lucht kunnen zuiveren, maar deze plant gaat nog een stapje verder en trekt stof uit de omgeving aan. Dit stof blijft kleven op de bladeren waarna de plant de voedzame bestanddelen (zoals huidschilfers) uit het stof opneemt en gebruikt.

Euphorbia pulvis 'Fresh Air'

Goed zichtbaar is hoe het stof aan het blad blijft plakken voordat het blad opkrult

Of je helemaal niet meer hoeft te stofzuigen, hangt natuurlijk van de grootte van je huis af, maar er is berekend dat je met zo’n tien planten, in een gemiddelde woonkamer van een huis met vier mensen, al aardig stofvrij komt te zitten. Dit plantje helpt helaas niet tegen allergieën.

plantplezier - stofetende plant - ivo

Ivo mag als eerste in Nederland de stofetende plant bekijken en weggeven. Kijk op onze facebookpagina hoe

Ivo heeft één plantje gekregen om te testen of er belangstelling is voor een dergelijke plant in Nederland. Daarom mag dit eerste exemplaar in Nederland worden weggegeven aan degene die op Facebook de meest originele reden geeft om dit plantje te winnen. Hoe meer het bericht op onze facebookpagina wordt gedeeld en geliked des te groter de kans dat de plant ook in Nederland op de markt komt.

Bekijk hier de video van Ivo over dit bijzondere plantje.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!