Acties en Nieuws van de Week - Week 02  

De Balkonton, een moestuin op elk balkon!

De Balkonton, een moestuin op elk balkon! - PlantPlezier.nl

De Balkonton is een verticale tuin op pootjes met in het midden een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan twee stoeptegels kweek je 20 planten en composteer je je eigen GFT.

Je kunt hem zelf maken in een workshop, of kant en klaar kopen.

Wie wil er nu niet biologische  aardbeien, groenten en kruiden uit eigen tuin. Dat lijkt alleen weggelegd voor mensen met een flinke lap grond, supergroene vingers en heel veel vrije tijd. Met de Balkonton kan iedereen aan de slag. Je composteert je eigen GFT, helpt de bijen en plukt er zelf de vruchten van!

balkonton - gadget - plantplezier - ivo

In het midden van de ton zit een buis waarin wormen zitten die het zware werk voor jou verrichten!

Je hoeft geen grond om te spitten of ieder jaar zware bloempotten van nieuwe aarde te voorzien. Als je je Balkonton eenmaal geïnstalleerd hebt doen de compostwormen het zware werk voor je. De wormen woelen de aarde om en voorzien hem van compost. Dus jij hoeft alleen te zaaien en te oogsten. (En water te geven natuurlijk).

Wist je dat in een stad als Amsterdam slechts 16 % van het GFT afval gescheiden wordt ingezameld? De rest verdwijnt in CO2 producerende vrachtwagens naar de verbrandingsoven. Stel je eens voor dat in iedere gallerijflat op elk balkon een Balkonton zou staan. Hoeveel CO2 zou dat besparen? Zelfs als je niet al je GFT erin kwijt zou kunnen dan nog lever je in ieder geval een positieve bijdrage.

Geinteresseerd in de Balkonton? Je kunt hem hier bestellen.

 

Via een crowdfundcampagne op oneplanetcrowd worden er mobiele werkplaatsen gefinancierd. Hiermee kunnen komend voorjaar door heel Nederland workshops ‘maak je eigen Balkonton’ worden gegeven. Meer weten over de crowdfundactie?

balkonton - plantplezier - gadget - ivo - kinderen

Ook kinderen vinden het erg leuk om hun eigen kruidentuintje te maken met de balkonton.

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!