Acties en Nieuws van de Week - Week 44  

bollen, bollen en bollen

bollen, bollen en bollen - PlantPlezier.nl

De ene bloembol bloeit ieder jaar opnieuw en de andere niet. En sommige bloembollen breiden ook nog eens uit! Hoe zit dat met verschillende soorten bloembollen?

Samengevat kun je bloembollen onderverdelen in drie soorten: enkeljarige, meerjarige en verwilderingsbollen.

Enkeljarige bloembollen

Enkeljarige bollen bloeien het eerste jaar op hun allermooist. Ze staan bekend om hun indrukwekkende felle kleuren en worden daarom vaak gebruikt om een massaal kleureffect te creëren in bloemperken.

Meerjarige bloembollen

Meerjarige bollen bloeien meerdere jaren achter elkaar. Meerjarige hoeven maar een keer geplant te worden. Na de bloei blijven de bollen in de grond zitten, zodat het loof (de steel en bladeren) rustig de tijd krijgt om af te sterven en de bollen zich ondergronds kunnen voorbereiden op het volgende groeiseizoen.

Verwilderingsbollen

Verwilderingsbollen lijken op meerjarige bollen maar hebben nét iets meer te bieden. Je hoeft ze, net als meerjarige, maar een keer te planten. Ze blijven na de bloei ook in de grond en komen ook ieder jaar terug.

Wil je meer over deze verdeling in bollen weten, en welke bollen in welke groep thuishoren, kijk dan even bij onze collega’s van GroenVandaag.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!