Acties en Nieuws van de Week - Week 13  

Baltus actie

Baltus actie - PlantPlezier.nl

Ivo gaf in zijn column al aan dat het weer tijd is om plannen te maken voor de tuin in de zomer. We kunnen nu dan ook het beste zomerbollen bestellen. Waarom nu? Heel simpel, omdat er nu nog volop keuze is en op=op.

rooslelie - baltus - plantplezier - mix

Rooslelie mix

Over de Rooslelie mix schreven we hier al eerder. Daarom nu aandacht voor de Dahlia’s en Begonia’s.

plantplezier - zomerbollen mix - zomerkriebels - rob - verlinden - ivo - plantplezier

Op de verpakking van ieder pakket zomerbollen staat op de zijkant een tip van Ivo.

Wil je een tuin met bloemen denk dan zeker aan Dahlia’s. Deze dankbaar bloeiende planten zijn de kers op de taart in iedere tuin, maar doen het ook uitstekend in potten op een balkon. Door de uitgesproken kleuren en bloemen staan ze niet alleen prachtig in hele strakke tuinen, maar maken ook een feest van een border waarin bijvoorbeeld wilde bloemen zijn gezaaid.

In welke tuin ook, van de zomer tot de herfst tronen de spectaculaire bloemen van Dahlia’s uit boven andere planten en bloemen in de tuin. Een schouwspel dat niemand mag missen.

plantplezier - zomerkriebels - rob - verlinden - plantplezier - ivo

Dahlia’s

Dahlia’s komen van oorsprong uit Midden-Amerika en het plantengeslacht omvat twaalf soorten. Rond 1615 werden de eerste zaden vanuit Mexico naar Spanje verzonden, maar pas tweehonderd jaar later werd de plant pas echt geïntroduceerd en kreeg het ook zijn naam. Vernoemd naar Andreas Dahl, botanicus en een leerling van Linneus.

Inmiddels is de Dahlia verspreid over heel Europa en zijn er door kruisingen de meest prachtige soorten ontwikkeld. De mooiste soorten vind je in een pakket van enkelbloemige soorten met de naam; Dahlia Happy Single Mix

plantplezier - zomerkriebels - rob - verlinden - plantplezier - ivo

Of kies je voor een pakket met bolvormige bloemen met een doorsnee van wel 15 centimeter met de naam; Dahlia Super Bowl Mix.

plantplezier - zomerkriebels - rob - verlinden - plantplezier - ivo

Op een zonnige plek komen Dahlia’s het meest tot hun recht. Als men oude bloemen verwijdert blijft de plant bloemen geven tot aan de vorst. Voor de winter de knollen rooien en vorst vrij bewaren.

Begonia

Er zijn meer dan duizend soorten Begonia en daarmee is deze plant een van de grootse families uit de plantenwereld. De naam werd gegeven ter ere van Michel Bégon, een voormalig gouverneur van de Franse kolonie Haïti.

Er bestaan zowel eenjarige als overblijvende soorten, groenblijvende en bladverliezende soorten. Er zijn zelfs klimmende varianten.

plantplezier - zomerkriebels - rob - verlinden - plantplezier - ivo

De mooie bloemen van de Begonia Odorosa Mix zijn dubbelbloemig en hebben bloemblaadjes in roze en abrikooskleurige tinten. Wat deze begonia bijzonder maakt is dat de bloemen een heerlijke geur af geven. De Begonia’s van de Odorosa Mix geven grote bloemen en zijn geschikt voor border gebruik, maar doen het ook prima in potten en hanging baskets. Deze serie begonia’s hebben net als de Dahlia’s en Rooslelies een zeer lange bloeitijd (van juni tot aan de eerste nachtvorst).

En gedijen veel planten het beste met veel zon. De begonia weet een sombere schaduwrijke hoek met zijn schitterende bloemen op te fleuren.

logo concept

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!