Ivo's column - Week 12  

Zo trots als een pauw met zeven lullen

PlantPLEZIER gaat over ‘fun’ met planten. Ik ben vast niet de enige die plezier beleeft aan planten. Niet alleen doordat ik er dagelijks mee bezig ben, maar ook doordat ik zie wat planten doen met de sfeer in een (woon)kamer, kantoor, balkon of tuin. Ik hoop dit plezier iedere week met mijn vlog en in mijn column over te brengen.

De fraaie Vriesea ‘Lacy’ met hangende bloemen en gespikkeld blad

Over planten moeten we dan ook niet te ingewikkeld doen. Soms is het gewoon tijd voor een andere sfeer en doe ik er een paar weg. Zo zet ik ieder jaar na IJsheiligen een paar kamerplanten in de tuin, omdat we in huis weer eens zin hebben in iets anders. De kamerplanten groeien dan nog een zomer prachtig in de tuin en in de woonkamer zet ik dan weer een paar nieuwe exemplaren neer. Ik heb niet het geld om ieder jaar mijn meubels te vervangen en probeer dan met de overgebleven planten en nieuwe planten weer een leuke combinatie te maken. Zo heb ik op een goedkope manier toch een andere sfeer in huis. Ik heb hier echt plezier in. PlantPLEZIER zeg maar. 😉

Rob laat in ‘Kleuren met Bloemen’ de Vriesea ‘Lacy’ zien die je met actiecode PLANTPLEZIER bij Bakker.com kunt bestellen

Laatst vroeg Rob mij een muurschilderij te maken met plantjes. Omdat ik net een vlog had gemaakt over de bromelia en dit plantje weinig water nodig heeft, doordat het in de toppen van bomen groeit, koos ik hiervoor. Ik heb erg mijn best gedaan om met verschillende soorten een leuke compositie te maken. Achteraf heb ik stiekem het grootste PLEZIER beleefd aan de reactie van Rob die me vertelde dat hij trots op me was omdat het schilderij zo mooi was geworden. Bij ons op de zaak omschreven ze mij als; ‘trots als een pauw met zeven lullen’. Ik noem het gewoon PlantPLEZIER.

Rob en Ivo met prachtige felgekleurde bromelia’s. Bestel ze via PlantPlezier

Overigens is de Vriesea ‘Lacy’ een geweldige plant met een hangende bloem, wat hem wat chiquer maakt. Niet voor niets Bakkers Favoriet van de week. En na de bloei koop je gewoon weer een nieuwe, want dat kan heel makkelijk met een bromelia.

Groene groet,

Ivo

Bakker logo nieuw

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!