Ivo's column - Week 15  

Weer eens wat anders met Pasen

Pasen is een feest waarin we ook een beetje het voorjaar vieren. Veel bloemen, veel kleuren en uitbundigheid. Geloof het of niet, maar er zijn mensen die niet van bloemen houden. Wel van groen, maar niet van bloemen. Mensen die uit het gras de aren knippen, omdat ze het niet mooi vinden en een tuin waarderen op bladvormen, bladkleuren en composities.

Ik maak geen geintje en maak dit echt mee. Vind ik dit erg? Nee, ik vind het juist leuk, omdat iemand je uitdaagt anders na te denken over de beplanting van een tuin.

Kies je eigen begonia hier en bestel hem met actiecode PLANTPLEZIER

Bladbegonia en gras

De mevrouw die de aren uit de grijze Festuca (een grasje) knipte wilde zeker niet een saaie tuin en er mochten ook best éénjarige in staan. Ik koos uiteindelijk voor bladbegonia’s in de tuin van deze mevrouw en combineerde dit met de grasjes die zij in haar tuin wel mooi vond, zolang ze niet bloeiden. Natuurlijk heb ik in de tuin meer planten gebruikt, maar de begonia sprong er met zijn prachtige blad echt uit. Geen bloemen, wel kleur!

Zowel als kamerplant en tuinplant prachtig

Begonia was eye opener

Voor mij was het gebruiken van bladbegonia’s in de tuin echt een ‘eye opener’. Natuurlijk had ik de planten al weleens in bakken gezet, maar mijn enthousiasme over het effect dat de planten in de tuin gaven wil ik daarom met je in deze column delen. Waarom?

De begonia is ook een makkelijke plant die weinig onderhoud vraagt en het beste groeit op een wat schaduwrijke plaats in de tuin. Juist die plekken zijn vaak wat minder geschikt voor de meeste terrasplanten, die vaak wat zon willen hebben.

Ideaal om een schaduwrijke hoek van de tuin kleur te geven

 Begonia fleurt schaduwrijke hoek op

Heb je een schaduwrijke hoek die wat kleur kan gebruiken? Denk dan echt eens aan deze kleurige vriend en plant er dan niet één maar een groepje bij elkaar. Eén plant staat ook weer zo eenzaam. Ik weet zeker dat hij je niet teleurstelt.

Groene groet, Ivo

Bakker logo nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!