Ivo's column - Week 10  

We gaan er tegenaan

Als je dol bent op vijftig tinten van dezelfde kleur dan kan een grasveld met daarin ook allerlei onkruiden en mossen helemaal het grasveld zijn voor jou. Ervaring leert dat de meeste mensen het uiteindelijk toch liever bij één tint van dezelfde kleur willen houden en dus liever een grasveld willen met alleen maar gras. Voor die mensen is het nu tijd om te gaan verticuteren en het gras wat te helpen bij het sterker worden waardoor andere onkruiden minder kans krijgen te groeien.

Toen ik net ging werken werd ik met een collega op pad gestuurd om een tuin met heel veel gras te gaan verticuteren. Een klus die dagen zou gaan duren en waarin we al snel flink voor lagen op schema. Laten we het erop houden dat ik nog jong was maar op een gegeven moment sloeg de baldadigheid toe. Na wedstrijdjes ‘wie kan het hoogste mos in een kruiwagen doen‘ en ’wie rijdt het snelst met een volle kruiwagen een bochtig parcours’, hadden we niet nagedacht dat we al die tijd door de eigenaar van de tuin in de gaten waren gehouden. Deze sporter had een flinke voorraad bekers in de kast waarvan hij er voor de gelegenheid één had omgedoopt tot koektrommel.

Toen hij ons de koffie bracht overhandigde hij mijn collega de ‘koek’beker met de opmerking; ‘deze is voor jou want die heb je eerlijk gewonnen. Jullie zorgen er alleen al met jullie enthousiasme voor dat het gras mooier wordt dan aan de overkant. Goed gewerkt mannen’.

En hoewel ik denk dat dit een compliment was voelde ik me wel een beetje schuldig dat ik me had laten gaan… Maar natuurlijk óók, omdat niet ik, maar mijn collega had gewonnen 😉

Tot over twee weken!

Groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!