Ivo's column - Week 03  

Wanneer is iets truttig?

Jaren geleden was het viooltje ‘UIT’!

De sansevieria in huis was ook ‘UIT’!

De hortensia was super ‘UIT’!

Planten die je niet in huis of in je tuin kon hebben. Truttig was het woord dat voor deze planten werd gebruikt.

erica - ivo - plantplezier

Inmiddels is de hortensia in alle soorten en kleuren niet meer weg te denken uit de tuin. Staat de sansevieria designerig op de vensterbank in een hippe schaal en is de viool weer helemaal ontdekt. Al vele jaren overigens. Het heideplantje is nu aan zijn comeback begonnen. Eindelijk! Hoewel dit plantje zich heel goed leent voor zowel strakke als cottage tuinen werd er naar de heide nauwelijks omgekeken. Heide was uit en heide is nu weer in. Gelukkig maar, want er zijn weinig plantjes die zich zo goed lenen om de tuin in de wintermaanden op te fleuren als heide.

erica - winterheide - plantplezier

Ivo maakte een video met een tip over dit makkelijke plantje

Zowel in de volle zon als in halfschaduw, en liefst op zure vochtige goed doorlatende grond. Een bloembak met tuinaarde, of een mooie bak op het terras is dus al snel geschikt te maken voor een heideplantje. Met verzorging heb je bijna geen omkijken naar de heide. Uitgebloeide bloemen verwijder je heel makkelijk en in 3 seconden. Bekijk dit hier in de tip van Ivo.

En als je het plantje niet te groot wilt laten worden, knip dan na de bloei met een goede buxusschaar de toppen weg zodat het plantje weer nieuwe uitlopers gaat maken.

buxusschaar - Gardena

Veel mensen vinden januari de saaiste maand van het jaar. Ik wil met een heideplantje in mijn hand stellen dat dit gevoel niet nodig is. Kleur in je leven breng je zelf. Begin eens met het planten van deze prachtige winterbloeiende heide.

Bestel hier de planten die jouw wintermaanden opfleuren.

Groene groet, Ivo

bakker-logo-nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!