Ivo's column - Week 04  

Vroeger was alles beter. Toch?

Toen orchideeën nog orchideeën heette

Vroeger…, toen mannen van staal en boten van hout waren en een barcode nog normen en waarden in de kroeg. Je koe met een korte oe schreef en van een cent nog wisselgeld terugkreeg. Konijnen nog slagtanden hadden en dino’s nog niet van plastic waren.

Orchideeën nog orchideeën heette, er nog zeven in een sixpack zaten en een sandwich nog gewoon een boterham was. Winters nog kraakten en ons, ons kende in de straat. Vroeger was alles beter. Toch?

dendrobium

Deze prachtige Dendrobium orchidee kan ook bij jou staan

Vroeger was de orchidee onbetaalbaar

Even denken hoor, want natuurlijk maakte ik een grapje. Maar het vroeger dat wel heeft bestaan, is het vroeger waarin we alleen maar aardappelen aten omdat er niets beters was. We in plagge hutten woonden. Alles te voet ging en zelden te paard, laat staan per auto. Vroeger was arbeid goedkoop en een mensenleven weinig waard. Vroeger was er nog geen leerplicht en ging je op je twaalfde werken. Vroeger was je op je vijftigste al stokoud en versleten. Vroeger was een orchidee onbetaalbaar. Vroeger mocht nog niet iedereen stemmen, laat staan dat een referendum bestond. En toch verlangen we er vaak naar terug. Vroeger was alles beter. Zelfs nu zeggen we dit nog heel vaak.

Rob laat na het vlog van Ivo een prachtige Dendrobium in knop zien

Orchidee niet alleen meer voor de rijken

Ik ben blij met het nu. Ik kan met een machine de tuin uitgraven. Iedere dag schone kleren aan. Ik eet gezond en heb een leuke Spaanse buurman die ik voor het gemak even ‘Ons’ noem. 😉 Ik stap iedere dag in mijn auto naar het werk en als ik thuis kom is het lekker warm omdat de warmte van de cv-installatie met het dubbele glas en spouwisolatie in huis blijft.

En ik ben blij met het nu omdat een orchidee niet alleen meer een plantje is voor de rijken.

dendrobium 2

Dendrobium orchideeën zijn er in veel verschillende kleuren

Dendrobium voor iedereen

Ik denk dat veel mensen vergeten wat er nu allemaal mogelijk is. Eigenlijk moet je iets in huis zetten wat je hieraan herinnert. Ik denk dat als iedereen een hele speciale Dendrobium orchidee in huis haalt, dat vanaf dat moment niemand meer verlangt naar vroeger. En ben je hem zat? Koop je gewoon weer een andere, want dat kan.

Met een simpel plantje kun je ineens veel meer waardering krijgen voor het heden. Ik zou die Dendrobium direct bestellen als ik jou was. Al is het alleen al omdat het kan. Of, je moet het stiekem leuk vinden om over vroeger te blijven zeuren natuurlijk. Aan jou de keus.

Groene groet,

Ivo

bakker-logo-nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!