Ivo's column - Week 8  

Voorbereiden op het voorjaar

Buiten is het fris. Soms zelfs nog wit van de sneeuw of vorst. De meeste mensen gaan pas in de tuin aan de slag als het weer lekker weer is. Maar het is nu wel het moment om nieuwe tuinplannen te maken, daarom zijn er aan het begin van het nieuwe jaar allerlei tuinbeurzen.

Ik heb ook wel eens geholpen bij het opbouwen van een tuinbeurs. Buiten was het nog koud, maar binnen legden wij een prachtige exotische tuin aan inclusief 8 meter hoge bamboes en grote bananenbomen.

Je waant je dan echt even in een tropische omgeving, maar zodra je de deur uitstapt weet je het weer… Het is toch nog maar februari! Nog even geduld dus voordat alles in de tuin weer gaat groeien en bloeien!

Ik leg als hovenier het hele jaar door tuinen aan waardoor ik altijd buiten ben en wel wat kou kan hebben. Toch kan ook ik niet wachten tot het zonnetje weer lekker gaat schijnen en het kwik weer een aantal graden omhoog gaat. Je voelt het voorjaar weer komen en daarmee ook de tijd voor het maken van nieuwe ideeën. Voor de mensen die nog tuin ideeën willen opdoen is dit dan ook een mooie tijd op er op uit te trekken. In onze agenda zijn dan ook vier tuinbeurzen te vinden. Erg leuk om eens een bezoek aan te brengen. Niet in de gure februari kou maar lekker ‘binnen’ en droog door voorbeeldtuinen wandelen en plannen maken voor straks, als het weer lekker weer is.

Tot over twee weken!

Groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!