Ivo's column - Week 13  

Tuinbroeken

Tuinmannen en mode lijken niet direct veel overlap te hebben. Toch denk ik dat deze er zeker is en zelfs dat de oorsprong van mode voortkomt uit de tuinarchitectuur die al veel langer bestaat dan mode.

Voor mij is het dan ook duidelijk dat de jongens van de mode ons tuinmannen als voorbeeld hebben genomen. De meest voor de hand liggende reden hiervoor lijkt me vrij duidelijk; tuinmannen zijn natuurlijk woest aantrekkelijk, knap en charmant. Alles om je aan te willen spiegelen. En dus introduceerden de jongens van de mode modellen.

Eenmaal aangetrokken door onze charme zagen de mode mensen meer voordelen, zoals in de manier van werken van ons tuinmannen. Wij werken met seizoenen en maken vooraf een planning. -Het zal bijvoorbeeld niemand zijn ontgaan dat Rob en ik al weer bezig zijn met Robs zomerkriebels. We zijn nu druk om ervoor te zorgen dat de tuinen er deze zomer mooi bij staan en lang kleur hebben.- Ongetwijfeld zagen de mensen van de mode hoeveel succes wij tuinmannen hadden met het werken met seizoenen en wilden natuurlijk ook meeliften op dit succes. Ook zij ‘bedachten’ seizoenen en gingen met hun planning zelfs nog een stapje verder. Plannen wij één of twee seizoenen vooruit. De jongens van de mode hebben het straatbeeld voor komende winter, afgelopen zomer al bedacht. Pfff… opscheppers ;-).

Maar soms ontkomt de mode er echt niet aan toch even terug te grijpen naar de oorsprong van haar bestaan. Hoe je dit kunt weten? Op zo’n moment is opeens de tuinbroek weer in de mode.

Veel tuinplezier, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!