Ivo's column - Week  

Speciaal voor… Kerst

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat ik sinds een aantal weken op ‘Speciaal voor Jou’-missie ben. Op verzoek van PlantPlezier-lezers verras ik hun geliefde/vriend/buur/collega/familie met een goed gevulde plantenbak én een persoonlijke videoboodschap.

Ik doe dit in mijn vrije tijd en heb daarom op dezelfde dag meerdere mensen verrast. Natuurlijk weet ik prima hoe een mooie bak op te maken voor iemand, maar ik twijfelde nog hoe ik dit tegelijkertijd moest filmen. Daarom schakelde ik een vriend in om als cameraman te fungeren, met mijn telefooncamera. Ons gestuntel had een comedy kunnen worden, ware het niet dat wij een serieuze missie hadden te vervullen.

Nadat ik de bakken had opgemaakt, stapten wij samen met bak en al de auto in; op naar de eerste gelukkigen! Ik kan eerlijk zeggen dat ik toen nog niet helemaal voorbereid was op de emotie die later die dag bij de ontvangers loskwam en ook mij raakte.

Op de terugweg naar huis zaten wij dan ook een beetje beduusd, maar zeker met een goed gevoel, in de auto.  Deels ook vanwege het vertrouwen dat mensen ons hadden gegeven om hun persoonlijke boodschap over te dragen.

Als je een aantal filmpjes hebt gezien, begrijp je waarschijnlijk wat een mooi effect het op mensen heeft om onverwacht te horen dat iemand aan hen denkt.

Misschien ben ik met dit soort dingen een watje of misschien ben ik gewoon wat melancholischer door de naderende kerst ;-). Maar toch… Als ik het journaal kijk lijkt het soms alsof de wereld steeds harder wordt. Een klein filmpje van ‘Speciaal voor Jou’ laat me zien dat er gelukkig nog genoeg mensen zijn die om elkaar geven en dat is volgens mij de basis waar het om draait.

Op die manier is iets kleins toch iets heel groots. In ieder geval voor mij persoonlijk. Fijne feestdagen en tot januari.

Speciale Kerstgroet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!