Ivo's column - Week 20  

Rob kan toveren

Wekelijks ga ik met Rob op pad en sta er met mijn neus bovenop als hij een bloemenbak omtovert in een achtertuin.

Laatst waren wij bij een man die aangaf niets om bloemen en planten te geven. Een tuin moest van hem niet te veel tijd kosten. Hij noemde dit onderhoudsvriendelijk.

Het liefst had hij alleen maar tegels en een schutting van hardhout. Nog liever wilde hij de tuin gebruiken om zijn old timer te parkeren. Gelukkig was zijn vrouw veel enthousiaster over het hebben van een groene tuin. Rob had dus eigenlijk twee uitersten getroffen voor wat betreft ideeën over de invulling en het leek onmogelijk deze in één tuinontwerp te passen.

Ik was er zelf bij toen de tuin werd opgeleverd en natuurlijk was de vrouw heel blij met de beplante tuin, maar wat me verbaasde was dat ook de man zo ontzettend blij was met het resultaat.

Op weg naar huis vroeg ik Rob waarom hij dacht dat deze man nu zo van mening was veranderd. Hij lachte breeduit en zei: ‘Ja Ivo dat is magie’.

Natuurlijk was dit antwoord voor mij niet voldoende en probeerde er een schepje bovenop te doen door te zeggen dat ik de Magical Hortensia’s in de tuin echt wel had herkend.

Meteen werd hij wat serieuzer en vertelde dat juist deze planten een hele belangrijke rol hadden gespeeld bij het ontwerp. In een tuin brengt hij altijd persoonlijke elementen van iets dat belangrijk is voor mensen en vergroot dit dan uit. Hierdoor wordt een tuin persoonlijk.

Deze man had een heel uitgesproken mening en wilde een tuin zonder ‘gedoe’. Door in deze tuin te werken met makkelijke planten, veel groentinten en een paar knalkleuren in de vorm van prachtige wolken hortensia’s, was de tuin stoer gebleven. Tegelijkertijd trokken de bloemen alle aandacht van de vrouw. Een rustige en stoere tuin voor ‘hem’ die dankzij de hortensia’s toch helemaal paste bij ‘haar’.

‘Tuintoveren’. Een ander woord kon ik er niet voor verzinnen. Met Rob als tovenaar 😉

 

Tot over twee weken.

Magische groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!