Ivo's column - Week 14  

Pasen met een bloeiende tuin

Toen ik kind was, kwamen ieder jaar met Pasen mijn neefje en nichtje bij ons logeren. Terwijl mijn ouders lekker uitsliepen, gingen wij met z’n drieën op pad om de boel te verkennen. Op een gegeven moment zagen we dat een vader eieren aan het verstoppen was. Snel verstopten wij ons achter de stuiken en hielden bij waar hij eieren neerlegde.

Nadat de vader weg was hebben we snel alle eieren gepakt en vervolgens op andere plaatsen verstopt. -Als je negen jaar bent, vind je dit ontzettend grappig.- Achter de struik hebben we gewacht om het verbaasde gezicht van de vader te kunnen zien omdat de eieren op heel andere plaatsen werden gevonden dan waar hij ze had verstopt.

Op het moment dat we met heel veel lol thuiskwamen, was mijn moeder bloembakken aan het vullen met mooie tuinbloeiers. De blijdschap door het leuke moment in combinatie met deze vrolijk gekleurde bloemen, gaf een beeld en een gevoel dat ik nooit meer ben vergeten. Sindsdien staat Pasen voor mij voor vrolijkheid en kleur.

Terwijl mijn moeder opstond, vroeg ze waarom we zo lang waren weggebleven. Wij probeerden met ons meest onschuldige gezicht haar te overtuigen dat we toch echt de tijd waren vergeten.

Ik denk niet dat ze dit werkelijk geloofde. Moeders weten per slot van rekening alles.

Tot over twee weken!

Goede groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!