Ivo's column - Week 47  

Op de thee bij Anouk

Een paar weken gelden zat ik in de auto op weg naar huis en meestal staat bij mij dan de radio aan. 538 stond op en Coen en Sander hadden een interview met Anouk die vertelde dat als haar kinderen thuiskomen van school zij de telefoon in moeten leveren. Even moest ik denken aan mijn eigen gezin en ik ben bang dat ik oorlog krijg als ik dit aan hen voorstel.

Wennen aan contact

Toch is het gewoon een kwestie van wennen, denk ik. Anouk is hiermee dus wat verder. Zoals zo vaak, loopt ze voor op de rest. Het beeld dat ik nu bij het gezinsleven van Anouk maak is, dat zij veel waarde hecht aan contact tussen haar en de kinderen. En ja hoor, daar gaat ze. Weer stijgt zij een paar treden in mijn achting.

plantplezier theeplant

Thee van je eigen theeplant. Hoe leuk is dat! Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je korting op deze plant. Klik op de foto als je er meer over wilt weten.

Ik word de trendgoeroe van Anouk

Toch denk ik dat ik met één ding de trendgoeroe van Anouk ga worden en dat is met thee. We mogen rustig zeggen dat Anouk niet het prototype moeder is. Toch lijkt het gezinsleven wel heel belangrijk voor haar en laat ik nou net een tip hebben die van een ouderwets gebruik, een kopje theedrinken als de kinderen uit school komen, een heel hip gebeuren maakt. Niet alleen geschikt voor Anouk, maar eigenlijk voor iedereen.

Het vervolg op moestuinieren

Na het enorme succes van de moestuintjes vallen we in de winter een beetje in een groen gat, maar met een echte theeplant maak je samen thuis de lekkerste gezonde theetjes. Verse theeblaadjes, niet uit een pakje, gemengd met je eigen smaak. Ben je dol op appel, dan voeg je appel toe aan je thee. Ben je dol op knolvenkel, dan voeg je dat toe aan je thee. Er zijn heel veel combinaties te maken. Ga zelf ook maar proberen. Gelukkig is de Camellia sinensis (de theeplant) het hele jaar door te krijgen, dus zonder thee zal je niet komen te zitten.

Waar zal Anouk mee komen?

Nu alleen nog afwachten met welke onverwachte smaakcombinatie Anouk me gaat verrassen. Dat is vanaf nu alleen nog maar een kwestie van tijd.

Wil je Anouk voor zijn, verzin je eigen theerecept en verover de wereld met een high tea waar je de thee zelf maakt en op smaak kunt brengen. Maar ook gewoon alleen thee maken is al 100 keer leuker, lekkerder en gezonder van je eigen theeplant. Probeer het maar.

plantplezier theeplant

Thee van je eigen theeplant? Gebruik hiervoor de jonge blaadjes. Je eigen theeplant in huis te halen? Klik op de foto en gebruik actiecode PLANTPLEZIER voor korting.

Ik moet nu gaan, het water kookt. It’s teatime 😉

Groene groet, Ivo

Ivo theeplant

Ivo maakte nog een film over deze leuke plant. Klik op de foto om het te bekijken.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!