Ivo's column - Week 12  

Lente!

Als kind en puber was ik vaak bij mijn oma in de tuin te vinden. Tijdens het ‘samen tuinieren’ was zij het luisterend oor voor deze opgroeiende puber en stuurde mij dan ongemerkt in een richting. Mede hierdoor is mijn oma belangrijk voor me.

Vorige week belde ze omdat ze dacht dat haar Acer kapot was en vroeg of ik haar misschien even kon komen helpen. Omdat ik dacht dat mijn oma haar lente-rondje door de tuin had gemaakt, om te kijken hoe de planten door de winter waren gekomen, nam ik aan dat haar Esdoorn (Acer) kapot was. Op weg naar haar huis besloot ik eerst even langs het tuincentrum te rijden voor een mooie nieuwe struik. Met Rob had ik onlangs een aantal Acers van de collectie ‘Japanese Jewels’ in mijn handen gehad die in de tuin van mijn oma niet zouden misstaan. Vol trots reed ik met een paar ‘ Japanse juwelen’ naar het huis van mijn oma in de hoop haar te kunnen verrassen met deze prachtige planten. Binnengekomen zat mijn oma met haar laptop op haar schoot. En, terwijl zij op de aan-uit knop drukte, keek ze me vragend aan en zei: ‘Ik wil weten wanneer de Keukenhof opent, maar de Acer doet het niet meer’.

Ik had het kunnen weten. Mijn oma noemt haar stofzuiger Miele, haar wasmachine Bosch, haar auto Yaris en ja…. haar computer Acer. De merknaam van haar computer.

Helaas heb ik de computer voor haar niet meer kunnen repareren maar de mooie Japanese Jewels maakten een hoop goed. Tja, wie wordt daar nou niet blij van.

Tot over twee weken!

Goede groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!