Ivo's column - Week 36  

Lekker weer thuis!

Terug van vakantie. En nu?

Ik heb ieder jaar weer het idee dat mijn tuin ineens een eigen leven gaat leiden als ik er even niet ben. Opeens wordt duidelijk hoe belangrijk al de kleine werkjes, die je ongemerkt toch in je tuin doet, meetellen om je paradijs mooi te houden. Het gras is te lang, het onkruid geëxplodeerd en zeker na de stormen die we hebben gehad liggen er nu ook overal blad en takken in de tuin die opgeruimd moeten worden.

Volop werk aan de winkel dus.

Om te beginnen loop ik mijn tuin altijd na op onkruid. Dit is een vrij gemakkelijk werkje dat direct al heel veel resultaat geeft. Leuk om mee te beginnen. Ook het maaien van het gras is zo’n dankbaar werkje.

En dan komt het meer gedetailleerde tuinwerk, zoals het vrij knippen van planten die in elkaar zijn gegroeid en het nalopen van de bomen in de tuin. Takken die door een storm zijn losgerukt kunnen soms lelijke wonden geven. Een scheur in een tak kan een broeiplek worden voor schimmels waaraan een boom zelfs dood kan gaan. Ik probeer te voorkomen dat de boom na het ‘ongeluk’, de storm, zonder verder ziek te worden, na een kleine ingreep, weer kan herstellen. Soms voel ik me een bomendokter! Een redder in nood! Een superheld!

Ik denk dat het nu tijd is dat ik van mijn ladder stap en weer met beide voeten op de aarde ga staan. Even werd het resultaat van mijn mooie tuin me te veel 😉

Dankbaar werk dat tuinwerk. Ga ook maar eens proberen en veel plezier met het resultaat.

Goede groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!