Ivo's column - Week 05  

Lawaaïge kunstwerkjes van de natuur

Met het snoeien was ik al eens cristaten tegen gekomen. Cristaten zijn vergroeiingen in de top van een plant. In plaats van dat cellen zich stapelen en naar boven delen, waardoor de plant omhoog groeit, delen de cellen zich en gaan naast elkaar liggen. Hierdoor ontstaan cristaten. Vaak zijn het ware kunstwerkjes van de natuur.

Rob en Ivo Cactus

Rob en het wonder

Ik weet niet meer precies hoe het gesprek met Rob ontstond, maar via cristaten raakten we in gesprek over deze wondertjes van de natuur. Rob vertelde dat mensen dit zo mooi zijn gaan vinden dat ze nu ook gekweekt worden. Sommige mensen leggen zelfs hele verzamelingen aan met planten in allerlei verschillende kleuren en vormen. ‘Voor een leuke hobby hoef je nooit ver te zoeken’.

Unknown-1

Rob en André van Duin

Rob vertelde ook dat hij ooit een item maakte bij André van Duin thuis. Voor de gezelligheid had hij twee Euphorbia’s meegenomen die ieder een prachtige kam van een cristaat hadden. Het hele item gaven zij als een soort ‘Jaap Aap’ (kent iemand dit programma met die aap nog?) commentaar op hetgeen hij in de tuin deed.

Helaas vond de eindredactie de beide ‘verslaggevers’ in het item van Rob irritant en knipte ze uit de montage. Smaken verschillen knipoogde Rob naar me toen hij mij dit vertelde. Misschien moet jij eens met de mannen op stap, stelde hij voor. En dat heb ik gedaan. Heb je mijn vlog al gezien?

Cristaten die commentaar geven op alles en iedereen

Ik zal heel eerlijk zijn. Prima lui hoor die cristaten, maar volgende keer vlog ik gewoon weer alleen. Ik kan je wel beloven dat de cristaten die Bakker.com verkoopt gelukkig wat minder luidruchtig zijn en gewoon alleen mooi om naar te kijken. Probeer maar eens. 😉

Groene groet,

Ivo

bakker-logo-nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!