Ivo's column - Week 41  

Kip ik heb je!

Afgelopen week reed ik de file in. Een plek op een autobaan waar je normaal gewoon kunt doorrijden. Ik keek wat verveeld om me heen en meestal belandt mijn blik in de berm.

Bij wijze van tijdverdrijf probeer ik dan zoveel mogelijk verschillende plantsoorten te benoemen. Een soort hersengymnastiek voor de hovenier, zeg maar. Iedere berm heeft weer andere planten afhankelijk van de grondsoort. Soms herken ik de voorouders van planten die ik als gekweekt plantje in de tuin plant. Vingerhoedskruid bijvoorbeeld of duizendblad die als witte variant in de berm staat, maar ik in diverse kleuren in de tuin poot. Dit keer was het echter een diertje dat mijn aandacht trok. In de berm tussen twee autobanen liep het wat te scharrelen. Het leek zich niets aan te trekken van de stilstaande auto’s aan de ene kant en de met een bloedvaart voorbijrazende auto’s aan de andere kant. Het bleek een klein kipje te zijn dat op miraculeuze wijze tussen deze banen, op het gras onder de vangrails, terecht was gekomen.

coliumn - ivo - plantplezier - kip

Berm-kip N3

Nu ben ik dol op kip, liefst gebraden. En ik vond dan ook nutteloos om dit diertje dood te laten rijden, en die kans was zeer aanwezig. Even heb ik getwijfeld, omdat ik nu ook weer niet zat te wachten om de attractie van de file te worden. Toch besloot ik de kip te redden. Ik pakte een vest, gooide het over haar heen en nam haar mee de auto in.

Mijn kinderen vonden de kip natuurlijk fantastisch en hebben haar meteen een naam gegeven; N3, vernoemd naar de weg waar ik haar heb gevonden.

Omdat mijn tuin en kippen slecht samen gaan, kon N3 helaas niet blijven. Gelukkig herinnerde ik mij dat Rob in het televisieprogramma Beestengeluk ooit tegen Piet had gezegd dat kippen de beste onkruidwieders zijn op een kwekerij. En dus kreeg Rob er de volgende dag een personeelslid bij. Hij moest lachen toen ik de kip aan hem gaf om vervolgens meteen aan het ‘werk’ te gaan tussen de bomen.

Of ik de volgende keer weer uitstap? Misschien wel, maar dan toch hooguit om een plantje in de berm beter te bekijken. 😉

Tot volgende keer!

Kiplekkere groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!