Ivo's column - Week 52  

Juffrouw Wolters

Meisjes letten goed op in de klas. Jongens zitten vaak te klieren en nemen het niet zo nauw met de les. Of deze bewering altijd klopt. Waarschijnlijk niet, maar in de klas van juffrouw Wolters was ik wel een jongetje dat helemaal voldeed aan de bovenstaande beschrijving. Ik liet me snel afleiden en was met van alles bezig dat niet met leren te maken had.

roze

Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je korting op dit plantje. Klik hier of op de foto voor meer informatie

Een andere plek in de klas

Ik had een zwak voor juffrouw Wolters en ik denk zij ook voor mij. Toch was ik uiteraard aan het begin van het schooljaar achteraan in de klas gaan zitten, want juffrouw Wolters was tenslotte wel de juf. De scheidslijn was nog heel duidelijk. Juf is gezag, dus juf is ver bij vandaan blijven en dus achterin de klas. Toch was dit te ver naar de zin van juffrouw Wolters, want toen er een paar rijen voor mij een plek leegkwam omdat er iemand uit mijn klas verhuisde, werd deze plek door juffrouw Wolters aan mij toegewezen.

‘Ivo, ik denk dat je vanaf nu misschien beter naast Kim kunt plaats nemen, zodat je buurman ook wat rust krijgt om zich te concentreren op de les’, waren haar woorden. Of iets van soortgelijke strekking, dat kan ook.

witte

Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je korting op dit plantje. Klik hier of op de foto voor meer informatie

Plek in de klas met een voordeel

Ik was er al snel achter dat deze plek veel minder leuk was, maar wel als voordeel had dat (naam meisje) veel betere cijfers haalde. Het enige wat ik vanaf nu hoefde te doen om betere cijfers te halen was het regelmatig overnemen van wat antwoorden. Leek me simpel.

Dat was het niet. Tijdens het spieken kreeg ik een boek naar mijn hoofd gegooid. Nog net op tijd kon ik wegduiken voor het boek dat mijn kant op kwam.

‘Meneer Putman! Misschien kunt u beter zelf de antwoorden opzoeken in dit boek, dan ze over te nemen van het papier van mevrouw De Haan ’, riep juffrouw Wolters me toe.

De overeenkomst tussen juf Wolters en Euphorbia

En wat de Euphorbia uit mijn vlog te maken heeft met dit verhaal van Juffrouw Wolters?

Ook dat plantje stond het volgende jaar gewoon weer bij Juffrouw Wolters in de klas. Net als ik, want ik deed dat jaar een jaartje over ;-).

Groene groet, Ivobakker-logo-nieuw

img_5655

Ook namens Rob en Ivo een gelukkig nieuwjaar. Bekijk het de video door op de foto te klikken

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!