Ivo's column - Week 06  

Jorna’s moestuinieren

Toen Rob nog een klusprogramma maakte werd de redactie op klusideeën gebracht door een klein team creatievelingen. Jorna was daar één van. In deze periode leerde ik Jorna ook kennen, omdat ze soms langs kwam om de tuin aan te kleden. Iets wat ze deels in Robs Grote Tuinverbouwing nu ook doet. Ik kwam net iets later dan Jorna uit het ei gekropen en zag haar regelmatig, omdat ik vaak mee mocht helpen met het aanleggen van de tuinen die Rob had bedacht.

Rob en Jorna enthousiast over de Anthurium in een glas met water

Rob en Jorna enthousiast over de Anthurium in een glas met water

Jorna hield contact

Ook in de jaren na dit programma heeft Jorna altijd contact gehouden met Rob. Twee handen op één buik soms. Zij regelde de meubels voor de tuin die Rob aanlegde en doet dit nu ook in Robs Grote Tuinverbouwing.

plantplezier - column - jorna - anthurium -

Er zijn nog Anthuriums en glaswerk te krijgen voor je eigen Anthurium op water. Gebruik actiecode PLANTPLEZIER bij je bestelling

Gezelligheid en snel kunnen improviseren

Als Jorna erbij is, is het altijd gezellig. Ze moppert nauwelijks en kan goed improviseren. Dit moet ook wel, want met en deadline van een week is er soms weleens iets niet op voorraad dat je wel zou willen hebben. Ik ben werkelijk verbaasd wat zij toch iedere week in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt.

Plantplezier - ivo - column

Deze week bracht Jorna, Ivo op een leuk idee met moestuintjes voor Valentijn

Geen paniek bij een (schuine) mop

Tussen al het mannengeweld is het Jorna met wie we een dolletje kunnen maken, maar die ons ook afremt als we te ver gaan. Jorna gaat niet meteen gillen bij de eerste de beste (schuine) mop. Ik ben onder de indruk hoe zij een huiskamer uit de jaren tachtig naar nu weet om te toveren. Na het zien van meer dan 250 metamorfoses van woonkamers in Robs Grote Tuinverbouwing neem ik de mening van Jorna zeer serieus.

IMG_9578

De zak waarin je de minituintje kweekt past bij iedereen en kun je niet alleen neerzetten maar ook ophangen

Mening van Jorna is belangrijk

Een paar weken geleden reageerde ze erg enthousiast op de Anthurium die we in een glazen vaas met water lieten zien. Deze week had Jorna wat gevonden wat haar leuk leek voor mijn vlog. ‘Misschien ook een leuke tip voor met Valentijn’, zei ze en liet me meteen de minituintjes en theetuintjes zien. Voor iedereen de mogelijkheid om zelf te gaan moestuinieren.

IMG_9581

Door het hergebruiken van oude theezakjes kun je een verticale tuin maken aan bijvoorbeeld je schutting, balkon of gewoon in je vensterbank. Het hele jaar door! Jorna vertelde dat ze deze zakjes zo leuk vind, omdat dit groen voor veel mensen dichterbij brengt. Even dacht ik dat ik Rob hoorde praten. 😉 Ja, die kennen elkaar al heel erg lang, dat is duidelijk. En voor wie antwoord wil op de vraag hoe lang het geleden is dat Rob en Jorna elkaar leerden kennen? Het antwoord is 23 jaar geleden.

Dank voor de leuke tip Jorna! Ik heb hier zeker mijn vlog over gemaakt en ben er ook enthousiast over nu. Net als jij. 😉

Groene groet, Ivo

Wie meer tips wil over moestuinieren kan ook even hier kijken.

bakker-logo-nieuw

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!