Ivo's column - Week 18  

Moederdag

Ik heb twee moeders.

Dat klinkt misschien apart, maar veel mensen zullen het herkennen: het hebben van meerdere moeders naast je biologische moeder, zoals een schoonmoeder, stiefmoeder, oudste-zus-moeder, duomoeder, oma en/of oppasmoeder of pleegmoeder. Ongetwijfeld ben ik een paar opties vergeten, maar ik wil ermee aangeven dat bijna iedereen wel te maken heeft met minimaal één extra moeder in zijn leven. Dat geldt voor mij dus ook.

Naast mijn eigen moeder kwam ik veel over de vloer bij vrienden van mijn ouders. Als ik weer eens met veel lawaai door het huis banjerde riep mijn moeder als grap, dat ik maar even stoom moest gaan afblazen bij ‘mijn tweede moeder’. Zij wist dat ik na een ritje op de fiets wat rustiger werd en dat haar vriendin het gezellig vond als ik kwam praten en helpen in haar rozentuin.

 

Ooit wilde ik mijn ‘beide’ moeders verrassen met een mooi Moederdag cadeau. Mijn grootste probleem is dat ik nooit zo goed weet wat ik moet kiezen. Meestal beland ik in een tuincentrum en kies ik planten of spullen die ik zelf mooi, leuk of handig vind. Al snel liep ik Felice en Anouk tegen het lijf en het was meteen een gezellige boel toen ik met hen naar huis liep.

 

Eenmaal thuisgekomen heb ik Felice en Anouk de schuur verstopt om te zorgen dat ze niet zouden worden gevonden. De volgende dag was het Moederdag en heb ik Felice aan mijn eigen moeder gegeven waardoor deze in een prachtige pot belandde. Anouk gaf ik aan haar vriendin die naast de rozen in haar tuin werd gepoot.

 

Mijn beide moeders waren heel blij met hun cadeaus. Bij Moederdag gaat het eigenlijk niet zozeer om het cadeau maar om de aandacht die je geeft vertelde één van mijn moeders me. Ik vond het grappig dat ik met twee Lavendelplanten die zo weinig verzorging en aandacht nodig hebben, juist dit gebaar had gemaakt.

 

Wel werd nog even gecheckt of ik in de toekomst van plan was nog meer moeders aan mijn lijst toe te voegen. Als grap heb ik gezegd dat ik een groot hart heb, dus wie weet 😉

 

Tot over twee weken.

Goede groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!