Ivo's column - Week 9  

“Ik ga nooit meer bij Ivo eten!”

Ik ben dol op vegetariërs. Vredig in een weide of statig in een bos. Je kunt heerlijk op ze gaan zitten, of staan zonder dat ze je meteen op willen eten.

Gebruik actiecode PLANTPLEZIER en bestel deze leuke vliegenvanger voor bij jou thuis

Mijn broer overkwam dit laatst. Hij kwam aanvliegen, zag iets roods en rook de heerlijk zoete geur van rottend vlees. Meteen draaide hij om en ging recht op zijn doel af. Typisch hij, altijd overal als eerste bij. Ik weet zeker dat als hij er nog zou zijn, je meteen een klik met hem zou hebben. Als geen ander wist hij de blauwe knetterlampen te omzeilen en gezellig op je bord met je mee te eten als je in de tuin zat. Ja, zo’n kerel was het, die broer van mij.

Leuk in een glazen vaas en ideaal voor de plant

Maar goed hij is er niet meer. Hij werd te grazen genomen door zo’n vleeseter. Ik had hem nog gewaarschuwd dat ze er weer waren, maar ja, naar mij heeft hij altijd maar voor de helft geluisterd. Had hij het nu maar gedaan. -zucht-

Stikstof hebben ze nodig, die rotzakken. Kunnen ze niet zelf uit de bodem halen zoals de vegetariërs dat wel kunnen. Daarom staan ze ook altijd op van die akelige, sompige plekken waar al die anderen liever niet staan. Laf vind ik het om mijn broer niet te zien als iemand voor wie je respect moet hebben, maar alleen als een vliegend brokje stikstof. Laf vind ik ook de manier waarop ze je te grazen nemen. Met die vallen van ze. Voor je het weet zit je vastgeplakt, ben je vastgezogen, of opgesloten. Niets ben je voor ze alleen maar stikstof, meer niet.

Door de hogere luchtvochtigheid in de glazen vaas doet de vliegenvanger het beter

Ik ga nooit meer bij Ivo eten. Nooit, nooit meer. Ik had meer begrip van hem verwacht. Hoewel ik hem er nog niet over heb gehoord, zal hij het vast niet fijn vinden als hij hoort dat ik niet meer langs kom. Hij zwaaide altijd naar me als hij me zag, maar dat is definitief voorbij. Als je de video ziet die hij maakte en nu weet wat mijn broer is overkomen, zal je begrijpen dat wij niet meer door één deur kunnen. Hij is juist heel enthousiast over de moordenaar van mijn broer. Een schande, en dat is het.

Met vriendelijke groet,

Dhr. V. Lieg

Wil je geen vliegen deze zomer? Met actiecode PLANTPLEZIER heb je deze vliegenvanger zo in huis.

BLOOPERS

bloopers

Bekijk hier de bloopers

Bakker logo nieuw

 

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!