Ivo's column - Week 51  

Het ‘smartste’ kerstcadeau van het jaar

Met de komst van Rudirick in Robs Grote Tuinverbouwing is het programma ‘smart’ geworden. Wekelijks laat hij zien hoe we op soms verbluffend eenvoudige wijze de bediening van ons huis eenvoudiger kunnen maken. Geen losse afstandsbediening meer voor de tv, een voor het zenderkastje, een voor de stereo enzovoort.

Smart in huis is nog maar een start
Vanaf de bank bedienen we met onze tablet het audiosysteem, de tv, de lichten in onze woonkamer die we verschillende sferen hebben meegegeven en kunnen we de gordijnen open- en dichtschuiven. Volgens Rudirick is dit nog maar een voorzichtig begin van wat ons te wachten staat. We kunnen ons nog niets voorstellen bij een zelf denkende wasmachine, die niet alleen wast maar ook zorgt dat de kleding in de kast komt te hangen. Over een zelfdenkende koelkast wordt al gesproken en een stofzuiger die zelf het werk doet kennen we al.

Smart in de tuin
In de tuin begint ‘smart’ ook voet aan de grond te krijgen. Sproeisystemen die de vochtigheid in de grond meten en daarop bepalen hoeveel water er bepalen kennen we al. Ik schreef al eerder in een column dat we zelfs vanaf ons vakantieadres met onze mobiele telefoon onze tuin water kunnen geven en een robot die ons gras kort houdt is ook al oud nieuws.

no-water-flower

Klik op de foto en haal hem in huis, deze slimme bol. Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je ook korting op deze vrolijke bol die kleur geeft in de saaie dagen NA Kerst ;-)

Slimme planten in huis
Het enige dat nog niet ‘smart’ is geworden zijn planten in ons huis. Althans, dat denken we. Als je zelf niets hoefde te doen , waren de bloemen en planten in huis van plastic. Levende planten zonder naar om te hoeven kijken waren er nog niet. Maar het begin is gemaakt, want het is gelukt bloembollen ook ‘smart’ te maken. De No Water Flowers zijn uitgeselecteerde bollen die je alleen maar neer hoeft te zetten en van te genieten. De bol regelt het allemaal zelf. Het maakt zelfs niet uit of je hem op een donkere plek zet, want ook dan gaat hij gewoon bloeien. Dankzij de decoratieve wax om de bol en de prikker hoef je hem alleen maar neer te zetten. Voor mij is dit een echt voorbeeld van ‘smart flowering’. Een bol die je makkelijk als cadeau kunt geven door zijn prachtige uiterlijk. Een bol die gewoon echt van deze tijd is.

Welke plant volgt
Ik ben benieuwd welke plant hierna ‘smart’ gemaakt gaat worden. Wie weet hebben we binnenkort een No Water Sanseveria, een No Water Geranium of een No Water Parachuteplantje. Ik ben benieuwd of Rudirick weet hoe ver we zijn met de ontwikkeling hiervan. Ik moet het snel eens aan hem vragen. 😉

Groene groet, Ivo

bakker-logo-nieuw

Bekijk alle vlogs van Ivo door op het logo van Bakker.com te klikken

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!