Ivo's column - Week 16  

Gekraakt bootje

Veel botenbezitter herkennen het. Na een paar maanden weinig aandacht gehad te hebben voor de boot begint het langzaamaan weer mooi weer te worden en willen we met Koningsdag natuurlijk weer het water op.

Bestel bij Bakker.com met actiecode PLANTPLEZIER deze prachtige vogelnestveren met gekruld blad en zet hem in een mooi glas met mos.

Een vogelnest op je half gezonken bootje

Met je schoonmaakemmer en kwast in de hand kom je aan bij je sloepje om te merken dat het is gekraakt. Een parmantige watervogel kijkt je verbaast aan en sputtert wat over jouw ongewenste aanwezigheid daar op de kade. Een nest weghalen is niet alleen strafbaar, maar je kunt het ook eigenlijk niet over je hart verkrijgen. Daar komt nog bij dat je je dochter hebt meegevraagd en zij zal dit al helemaal niet toestaan. Zij staat inmiddels op de kant ‘liiiiief!!’ te toeteren en iedereen die passeert te vertellen dat ze het o zo schattig vindt. Uiteraard wordt er meteen een selfie op Facebook gezet met dochterlief in de voorgrond en een beteuterde vader, met vogelnest bij een half gezonken bootje in de achtergrond.

Je bestelt een vogelnestveren voor je eigen nestje

Je sloopt niet het huis van jong leven en je maakt niet een nest van een watervogel kapot om met Koningsdag te kunnen varen. Onverricht ter zake keer je dus weer naar huis. Naar je eigen nestje. Op weg naar huis bestel je online een leuke kamerplant die helemaal past bij deze dag. Een vogelnestvaren. Omdat een vogelnest ervoor zorgde dat ik niet kon varen. Niet omdat hier daadwerkelijk vogels in nestelen. Misschien ook om je eraan te herinneren dat je volgend voorjaar iets eerder op pad moet om de watervogels aanwijzingen te geven dat ze toch echt ergens anders moeten gaan nestelen en verder moeten varen. Je neemt je voor dan zeker je dochter thuis te laten, die overigens heel blij is met haar vogelnestvaren. Ze weet zeker dat er vogels in komen nestelen. Anders zouden ze hem toch wel een andere naam hebben gegeven. Misschien zelfs wel bij haar op de kamer. Tja, zou dat niet enig zijn. 😉

Groene groet, Ivo

Ook Rob staat te wachten totdat er een vogel op zijn vogelnestvaren komt nestelen. ;-)

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!