Ivo's column - Week 52  

Fijne feestdagen!

Nog een paar dagen en dan is het kerstmis. Ben jij ook zo aan het genieten van je mooi versierde boom in huis? Ik haal net voor de kerstdagen nog wat kerststerren in huis, dit plantje is er in veel verschillende kleuren, maar de traditionele rode vind ik persoonlijk toch wel de mooiste! Het geeft mij toch net even wat extra kerstgevoel met dit plantje in huis. Let erop dat je de kerstster in het licht zet en lauw water geeft. Van koud water laat hij namelijk zijn blaadjes vallen!

Een leuke tip wat ik een aantal keren heb gedaan met kerst is de kerstmarkt bezoeken in Valkenburg. Het bijzondere van deze markt is dat het in de grotten wordt gehouden. Met de vele lichtjes en prachtige aankleding, geeft dat een heel bijzonder kerstgevoel.

Ik heb net als twee weken geleden, ook nog een leuke anekdote van kerstopnames met Rob, jaren geleden. We hadden een heel gebouw in kerstsfeer gehuld, het stond vol met met versierde kerstbomen, kransen en andere kerstattributen. Onze cameraman was een beetje onhandig en liep iedere keer kerstballen uit de boom waardoor ze kapot vielen. Rob had het op een gegeven moment wel een beetje gehad en had de cameraman gezegd dat hij beter moest uitkijken. Toen heb ik als grap mijn zakken volgestopt met kerstballen en heb ik er iedere keer eentje kapot laten vallen. Rob had niet door dat ik het deed en de cameraman werd steeds nerveuzer. Toen de cameraman ontdekte dat ik het deed, is hij mij gaan terugpakken door in mijn buurt ballen kapot te laten vallen. Gelijk bij de eerste bal die viel, kreeg ik op mijn donder van Rob. De cameraman en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Of Rob ooit door heeft gehad wat de reden was van onze lachbui weet ik niet, maar waarschijnlijk heb ik nu wel iets uit te leggen als hij deze column leest…

Ik wens iedereen hele goede, gezellige en sfeervolle kerstdagen toe!

Tot over twee weken.

Een kerstgroet van Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!