Ivo's column - Week 02  

Een “groen” nieuwjaar!

Allereerst wens ik iedereen een heel goed en ‘groen’ nieuw jaar! Ik hoop dat iedereen in het nieuwe jaar weer volop kan genieten van de planten om zich heen en natuurlijk van lekker tuinieren.

In januari gaat de kerstboom er weer uit, weg gezellige lampjes en lekker geurende boom.. Ik vind dat toch altijd wel weer een beetje jammer. Vandaar dat ik voor die kale plek altijd weer een paar nieuwe frisse kamerplanten in huis haal. Dit jaar heb ik gekozen voor de Fatsia Japonica (mijn favoriet!) en de Cyclaam in verschillende kleuren.

Ook ik krijg in het nieuwe jaar, net als iedereen, de vraag wat mijn goede voornemens zijn. Roken doe ik niet, afvallen hoef ik niet, dus mijn goede voornemen is ‘meer doen aan groen’ in eigen huis en tuin! Ik wil dit jaar eens wat extra aandacht besteden aan de planten, want eerlijk gezegd, schiet het verzorgen van mijn eigen planten er wel eens bij in.

Wist je trouwens dat kamerplanten een hele goede werking op ons hebben? Ze zijn niet alleen voor de sier, ze zuiveren ook nog eens de lucht en maken het vochtiger, want in de winter kan de lucht heel droog zijn in de woonkamer. Met groen in huis kun je je beter concentreren, heb je minder snel hoofdpijn en filtert de plant vieze geurtjes voor je. Zit jij altijd in een muffe ruimte? Denk er dan eens aan om dit jaar een paar goede luchtzuiverende planten aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de Lepelplant (Spathiphyllum), Goudpalm (Areca), Krulvaren (Nephrolepis) of Klimop (Hedera). Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze planten een sterke luchtzuiverende werking hebben. Op de website airsopure.nl lees je er alles over.

luchtzuiverende planten - plantplezier

Neem je mijn ‘groene’ voornemens over, dan ga je met gezonde lucht en een frisse blik het nieuwe jaar in!

 

Tot over twee weken!

Groet van Ivo

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!