Ivo's column - Week 37  

Een echte droogbloeier

Wat hebben de Colchicum Autumnale en Rob gemeen?

‘Arme’ Rob staat al voor dag en dauw ‘klaar’ om ons als eerste op te vangen bij zijn tuinbedrijf. De koffie is gezet, een column is geschreven en hij heeft al wat mail beantwoord als hij, nadat wij zijn gearriveerd, in de auto stapt op weg naar een overval ergens in Nederland. Aanbellen bij iemand die met een smoes is thuisgehouden. Ik kan verzekeren dat

iedere dag in het leven van Rob wel een andere aanleiding geeft om vroeg te beginnen. Ook in de weekenden!

Omdat hij naast het maken van televisie ook mede de tuinen voor het tuinbedrijf bedenkt, is hij vaak tot ’s avonds laat in de weer met gesprekken. Minimaal één maal per week wordt het voor hem zeker heel laat. Dat is de dag dat de tuin voor televisie wordt opgeleverd. Meestal ben ik al naar huis om de gereedschappen uit te laden en heb dan nog even contact met hem. Als ik ophang denk ik soms meewarig: ach ‘arme klare’ en dat is nou precies één van de namen die de Colchicum in de volksmond heeft gekregen.

Daarnaast kreeg dit bolletje ook namen als: herfsttijloos, bloem zonder blad of droogbloeier.

Ook de naam droogbloeier is op Rob van toepassing. Jeremy en ik maken heel vaak grappen met (of beter óver) Rob. Meestal reageert hij hier heel ingetogen op. ‘Een beetje droog’ terwijl hij toch straalt als het middelpunt van het programma. Een echte droogbloeier.

De Colchicum wordt ook wel levensbloem, spinbloem, naakte begijn, of kale juffer genoemd. Ook kale juffer is op… euh, Rob vergelijken met een kale juffer? Toch maar niet ;-).

Eigenlijk is de naam Rob de naam die perfect bij hem past. Letterlijk betekent dit ‘Briljant, verlicht faam’. Meer hoef ik niet te zeggen.

Groene groet, Ivo

P.s.

De Colchicum is echt een heel bijzonder bolletje dat je met een paar klikken in huis kunt halen. Probeer het maar eens. En als je de actiecode PLANTPLEZIER intypt krijg je 10% korting op al je bestellingen ;-).

 

foto-bij-blooper

Bekijk de BLOOPER door op de foto te klikken.

 

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!