Ivo's column - Week 42  

Een Tillandsia om je op te vrolijken

Word ik een oude man als ik zeg dat ik het vroeger misschien iets leuker vond in de tuin. Nou ja, eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik het jammer vind dat vijvers uit tuinen verdwijnen. Misschien had ik zo moeten beginnen. Laatst kreeg ik weer bij iemand een opdracht om een vijver dicht te maken. De vijver was werkelijk prachtig en paste perfect in de tuin. De nieuwe bewoners hadden er gewoon niets mee zeiden ze en het leek hen zoveel gedoe.

Alles vraagt onderhoud. Ook een vijver, maar ik denk dat het reuze meevalt en juist een enorme aanwinst is voor je tuin. Een vijver in een tuin is vaak een poel van leven. Juist op de grens tussen water en land gebeurt heel veel. Vogels komen drinken, kikkers en salamanders vinden het er prettig en insecten komen langs om te drinken. In een vijver gebeurd altijd wat. Onze eigen Piet is, zoals iedereen inmiddels wel weet, dierenarts. Weinig mensen weten dat zijn specialisme ‘vissen’ is. Ook dat kan een reden zijn om een vijver te nemen en Piet uit te nodigen om naar je vissen te komen kijken ;-).

Waarom, weet ik niet zo goed, maar ik heb geprobeerd om de mensen over te halen de vijver toch te laten liggen.

(Lees onder de afbeelding wat dit leuke plantje met het verhaal te maken heeft).

Tillandsia Curly slim

Vrolijkt deze Tillandsia Curly Slim jou ook op? Dan heb je hem met korting heel snel in huis! Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je 10% korting op je bestelling en wordt hij bij je thuisgebracht.

De vijver ging dicht en het huis van vele kikkers werd gesloopt. Ik vertelde de eigenaresse van de tuin dat de grotere broertjes van de bromelia’s die zij in haar keukenraam had staan vaak ideale plaatsen zijn waar kikkertjes in leven. In de oerwouden kiezen ze in de top van een boom, waar deze plant groeit, een eigen plek. Lekker in de zon en hoog boven alles uit. Misschien kunnen de kikkers vanaf nu daar hun plek vinden. De mevrouw moest lachen en ik bedankte haar voor de koffie.

Een dag later nam ze na het boodschappen doen, een plantje voor me mee. ‘Ze hadden de planten die ik in het raam heb staan niet meer’, zei de mevrouw van de vijver. ‘Ik had die eigenlijk voor je willen kopen, omdat je het zo jammer vond voor de kikkertjes dat de vijver weg werd gehaald’. En ze knipoogde even naar me. ‘Wel hadden ze bij mijn bloemist nog een plantje wat er familie van is. Het is dan wel geen kikkerplant, maar is er wel een broertje van’, vertelde ze me trots en gaf het plantje aan me.

‘Nee, kikkers kunnen er niet in zwemmen’, zei ik een beetje gegeneerd en met een cadeautje in mijn hand van een klant, ‘maar deze vrolijke Tillandsia Curly Slim met zijn fijn gekrulde blad vrolijkt me wel heel erg op’. Blij liet ze me weer verder gaan met mijn werk in de tuin.

Groene groet, Ivo

Mocht je bovenstaande planten willen bestellen. Gebruik dan actiecode PLANTPLEZIER voor 10% korting op je bestelling

Mocht je de Tillandsia Curly Slim willen bestellen. Gebruik dan actiecode PLANTPLEZIER voor 10% korting op je bestelling.

Wil je zien hoe Ivo Jorna laat schrikken. Klik dan op de foto.

Ivo en Jorna

Soms is Ivo een echte pestkop, he Jorna?! ;-)

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!