Ivo's column - Week 50  

Creatief met Tillandsia

In de dagen voor kerst zijn we druk met het aankleden van ons huis. We willen gezelligheid en zijn in de weer met lichtjes, ballen en slepen met een kerstboom.

Op het moment dat de kerstboom in huis wordt gezet merk je meteen dat er gezelligheid in huis komt. Groen geeft warmte. In januari is niet voor niets ieder jaar de actie ‘kerstboom eruit, kamerplant erin’ omdat in de saaiste maand van het jaar, iedereen behoefte heeft aan groen in huis.

tillandsia

De Tillandsia uit het vlog van Ivo. Klik voor meer informatie op de foto en vergeet niet actiecode PLANTPLEZIER te gebruiken als je hem wilt bestellen.

Waarom beginnen we eigenlijk niet in december al met groen in huis dat na het verdwijnen van de kerstboom gewoon kan blijven, hangen, staan of liggen. Er zijn maar weinig plantjes zo veelzijdig als de Tillandia’s. In mijn vlog in Robs Grote Tuinverbouwing noemde ik al wat je allemaal met deze plantjes kunt doen.

tillandsia-in-fles

Leuk als plantje in een gesloten fles. Klik op foto en bestel met korting als je actiecode PLANTPLEZIER gebruikt.

Als de kerstboom is verdwenen kun je nog gewoon blijven genieten van de Tillandia’s aan je muur, hangend aan een draadje in je raam, of vastgelijmd aan een beeld, rotsblok of stuk hout. Af en toe een beetje nat maken met een plantenspuit is wat dit plantje nodig heeft.

rode-tillandsia

Er zijn ook verschillende kleuren. Klik op de foto en vergeet de actiecode niet. ;-)

Hoe leuk is het niet om een kerststalletje te maken met levende planten erin?

Ik zou graag mijn column nog wat verder schrijven, maar ik ben nogal druk. Mijn vrouw vond dat ik van die leuke ideeën had dat ik thuis ook aan de slag mocht gaan. Ik ben nu een Tillandsia slinger aan het maken. Misschien moet ik volgende keer in mijn vlog wat minder enthousiast doen over een plantje. 😉

Groene groet, Ivo

bakker-logo-nieuw

Vind hier je Tillandsia en bestel met korting als je actiecode PLANTPLEZIER gebruikt

Ivo blooper

Of je stopt de steker erin ;-). Bekijk de blooper van Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!