Ivo's column - Week 49  

Corokia Maori is voor mij Corokia Djeb

Altijd als ik een Corokia Maori in mijn hand heb denk ik even aan mijn boezemvriend Djep. Een jongen met wie ik tot mijn zestiende onafscheidelijk was totdat hij vertrok naar zijn moeder in Nieuw-Zeeland. Je begrijpt dat ik als bijnaam ‘kaaskop’ kreeg en hij altijd de ‘kiwi’ was, daarom noem ik hem hier vanaf nu ook de kiwi ;-).

ivo - putman - plantplezier - column - corokia

Ivo met Corokia. Klik op foto voor meer informatie en vergeet actiecode PLANTPLEZIER niet voor korting

Op een dag waren we weer vol bravoure op pad en werden we met ons scootertje aangehouden door de politie. Waarschijnlijk omdat we best wat lawaai maakten, want als je vijftien, zestien jaar bent voel je je al een hele bink op je scooter. Natuurlijk hadden we onze identiteitspapieren niet bij ons.

column - plantplezier - corokia - bakker.com

Met een paar klikken heb je een heel bijzonder plantje in huis (of in de tuin). Klik op foto en gebruik actiecode PLANTPLEZIER voor korting

Op de vraag hoe ik heette antwoordde ik met ingehouden ‘heldhaftigheid’ ‘Ivo Kaas’ en moest moeite doen om de kiwi niet aan te kijken en in de lach te schieten. De kiwi antwoordde Djep Maori. De agent was stil. We zagen hem naar zijn boekje staren en even twijfelen voor hij onze namen opschreef. Zo’n vijftien jaar geleden leefden we nog in een wereld waarin je nog met respect omging met iemands achtergrond. Van mij was wel duidelijk dat ik een kaaskop ben en de kiwi had dankzij zijn moeder duidelijk een kleurtje wat zijn achternaam kon verklaren. De agent koos eieren voor zijn geld en stuurde ons weg met een waarschuwing.

Corokia met Helleborus, een mooie combinatie

Rob en Ivo maakten met de Corokia met Helleborus, een prachtige combinatie voor in de tuin

Twee weken later keerde mijn beste maatje terug naar het andere deel van zijn roots. Met het vliegtuig vloog hij terug naar Nieuw-Zeeland. Ik was nog te jong om door te hebben dat dit ook de laatste keer was dat ik hem zou zien. Ik besefte dat toen gewoon niet, maar miste hem vervolgens daarna wel.

Met actiecode PLANTPLEZIER krijg je deze week bij Bakker.com korting op de Corokia

Zoals het gaat op die leeftijd verwaterde het contact met de kiwi, maar een paar keer per jaar staat hij naast me in de tuin als ik Corokia’s plant. Niet alleen een heel mooi, maar ook een heel bijzonder plantje met zijn grijze gloed, kleine blad en zigzag takken.

Ik denk dat Djeb dit leuk zou vinden als hij het wist, maar het niet zou laten merken. Daarvoor zijn we tenslotte veel te stoer 😉

Groene groet, Ivo

bakker-logo-nieuwIvo laat zien hoe je Maori wordt.

Bekijk hier de video

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!