Ivo's column - Week 06  

Alles is liefde

Ook al hoor ik regelmatig mensen zeggen dat ze Valentijnsdag maar onzin, stom of commercieel vinden, toch weet bijna iedereen op welke dag het valt en kent iedereen op z’n minst wel één verhaal dat betrekking heeft op deze dag.

Meestal zit er in zo’n verhaal ook een link met bloemen en dat is het moment waarop ik wakker word. Ik ben altijd benieuwd welke bloemen iemand geeft met Valentijnsdag. Ik heb er zelfs een sport van gemaakt om jaarlijks verhalen te analyseren en erachter te komen welke soort Valentijn iemand is.

Allereerst heb je natuurlijk de ‘klassieke Valentijn’. De man of vrouw die zijn of haar taak als Valentijn zeer serieus neemt en bijna als een soort protocol rode rozen laat bezorgen met daarbij een handgeschreven kaartje. Rode rozen zijn natuurlijk ‘het’ symbool voor liefde en daardoor helemaal goed, maar tegelijkertijd ook een veilige optie. Misschien zelfs een beetje saai.

De ‘romantische Valentijn’ denkt meer na over de bloem die hij of zij stuurt en verliest zich wat meer in het verplaatsen in zijn geliefde. Ik heb eens gehoord dat iemand, die ik een ‘romantische Valentijn’ zou willen noemen, een bruidsluier opstuurde. Hij wilde een lichte, fijne, witte en geurende bloem. Nu is een bruidsluier natuurlijk een prachtige bloem die aan al deze voorwaarden voldeed, maar de beoogde vriendin herkende de bloem en gaf deze ‘romantische Valentijn’ te kennen liever eerst te willen beginnen met verkering voordat ze in het huwelijksbootje zou stappen. 😉

De ‘stoere Valentijn’ laat met bloemen meer van zichzelf zien en kiest een bloem die hij of zij vooral zelf heel speciaal vindt. Je moet dan ook bij deze Valentijn niet gek opkijken bijvoorbeeld een Strelitzia met een kaartje te krijgen. Een lekker duidelijke bloem. Exotisch, trots en daarnaast ook een beetje schreeuwerig.

Nu Valentijnsdag weer voor de deur staat, ben ik benieuwd welke van deze bovenstaande Valentijns jij denkt dat je bent, en dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Zelf weet ik wel in welke groep ik thuis hoor, maar laat er jullie lekker naar raden.

Goede groet, Ivo

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!