Ivo's column - Week 25  

Zeg maar ja tegen de Aglaonema

Het zal niemand ontgaan, dat we in Robs Grote Tuinverbouwing regelmatig met potgrond aan onze vingers een hapje van Jeremy pakken en opeten. Voor veel mensen misschien een gruwel om te zien hoe onhygiënisch dit moet zijn.

Nu ben ik geen wetenschapper, maar ik geloof wel dat door in contact te komen met bacteriën je beter beschermd raakt tegen deze bacteriën. Je lichaam leert hiermee om te gaan. Wij mensen zijn volgens sommigen wat te schoon geworden en vaak wordt dit als reden gegeven voor allergieën of eczeem bij kinderen. Af en toe een hap zand, of in ons geval potgrond, doet wonderen zegt men.

Of dit nou klopt of niet, daarover kan ik niets zeggen. Wel denk ik, dat we als mensen ver van de natuur af zijn komen te staan. In de natuur heeft iedere plant een eigen taak. In zijn ecosysteem voorziet deze bijvoorbeeld een bepaald insect van voedsel of van een schuilplaats waardoor een ander dier weer van dit insectje kan leven. Ik heb er soms wat moeite mee als ik mensen over een plant hoor praten en deze alleen beoordelen als een trend. De plant is hip, terwijl dezelfde plant een jaar later weer helemaal niet meer past in de tijd. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar voorkeur. Je vindt iets mooi of niet. Toch hoop ik dat mensen meer hun hart volgen bij het kiezen van een plant. Ik word zelf bijvoorbeeld enthousiast van een kamerplant als de Aglaonema. Een plant met heel decoratief blad, die van oorsprong komt uit schemerige wouden. Aangezien onze huiskamers voor kamerplanten vaak ook wat donker zijn, is dit een plant die hier erg goed tegen kan. Een plant die alles heeft en daarom hard op weg is om een trend te worden. Of is hij het al? Geen idee.

Trend of geen trend, het zal allemaal wel. Gelukkig zie ik dat weer meer mensen planten in hun huis zetten. Ik heb dat als hopeloze plantenliefhebber jarenlang wel gemist. Het lijkt erop alsof mensen weer meer natuur zoeken in hun huis. En met deze eerste stap, lees trend, richting natuur, stel ik voor om af en toe ook eens een hapje potgrond te nemen (grapje natuurlijk :-).

En waarom ik de Aglaonema tot mijn persoonlijke trend heb gemaakt? Aglaos betekent ‘schitterend’ in het Grieks en dat is nou precies wat ik van deze plant vind.

Groene groet, Ivo

zeg maar ja tegen de agalonema

Zeg jij ook ja tegen de Aglaonema. Maak gebruik van onze actiecode PLANTPLEZIER

blooper ivo en jeremy

BLOOPER Bedoel je deze tekst soms? Jeremy kan het niet nalaten Ivo even te plagen als hij vastloopt in zijn tekst

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!