Ivo's column - Week 24  

Afscheid met een plant

Ieder jaar is er aan het einde van het seizoen een barbecue waarin er wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Rob heeft er een traditie van gemaakt om tijdens deze barbecue iedereen te bedanken die afscheid van ons neemt.

De stagiaires meestal. Op dat moment wordt iemand even in het zonnetje gezet en krijgt van Rob een plant met toespraak. In deze toespraak wordt de plant vergeleken met de persoon, wat natuurlijk hilarische taferelen oplevert.

rob - ivo - medinilla

Bestel nu je eigen medinilla met actiecode PLANTPLEZIER

Medinilla voor de verjaardag van Rob

Toen Rob 65 werd heb ik de rollen eens omgedraaid en hem vergeleken met een plant. Ik koos voor de medinilla. Een werkelijk prachtige, sterke plant die groeit in de top van een boom en van hieruit overzicht houdt. Een plant die ieder zonnestraaltje probeert te vangen om vervolgens prachtige bloemen te geven.

Ik ken alleen maar mensen die dol zijn op deze prachtige plant. En terecht, want het is een gemakkelijke plant die aangeeft wat hij nodig heeft. Je hoeft alleen maar een beetje oog voor hem te hebben. Net als Rob eigenlijk. 😉

De stagiaires bij Robs Grote Tuinverbouwing

Toch doet Rob het niet alleen en, zoals ik al schreef, hebben we ieder jaar een paar stagiaires die ons helpen. Jonge mensen die komen kijken of ze televisie maken eigenlijk wel net zo leuk vinden als ze vooraf hadden gedacht. Ik kan me voorstellen dat het voor veel van deze stagiaires even doorbijten is als je van school komt en in de rijdende trein stapt die ‘Robs Grote Tuinverbouwing’ heet. Je zult je weg moeten zien te vinden in de werkzaamheden rondom de wekelijkse oplevering van weer een nieuwe tuin en inrichting van een huis. Je moet meedenken, bellen, regelen, liefst nog voor het aan je gevraagd wordt. En dan staan we ook niet altijd meteen te applaudisseren als je iets goed hebt geregeld. Simpelweg omdat iedereen druk is om zijn of haar stukje van het programma af te krijgen.

Rob met de schitterende Medinilla

Rob met de schitterende medinilla

De Robs Grote Tuinverbouwing Medinilla

Als ik terug kom op de vergelijking van Rob met de medinilla, dan is het Rob die ieder zonnestraaltje weet te vangen. Toch is de bloem, het televisieprogramma, eigenlijk een tros kleine bloemetjes met mooie schutbladeren. Die kleine bloemetjes zijn alle stagiaires die ons in al die jaren hebben geholpen.

Stuk voor stuk pareltjes aan de ‘Robs Grote Tuinverbouwing Medinilla’.

Groene groet, Ivo

plantplezier - stagiaires - rob - ivo

Rob en Ivo met onze helden van dit jaar.

P.s.

De medinilla is niet alleen een plant die erg mooi is, maar door zijn bloemtros een ideale cadeau tip. De kleine bloemen kunnen symbool staan voor collega’s, (klein)kinderen, vrienden enzovoort.

Je kunt hem natuurlijk ook gewoon cadeau aan jezelf doen, omdat je een mooie en makkelijke plant zoekt. 😉

Medinilla flora bella

Bij Bakker.com vind je deze prachtige plant

medinilla-flamenco

Medinilla van Bakker.com met actiecode PLANTPLEZIER

rob - afscheid - natalie - plantplezier - plant

Natalie nam anderhalf jaar geleden afscheid van ons team. Met lood in haar schoenen overigens. Gelukkig is ze weer terug in ons team! Dit is een goed voorbeeld van een afscheidsspeech met plant die Rob dan voor iemand maakt. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!